5+1 ok, amiért érdemes testszenzorral felmérni az életviteled

Évek alatt számos  tévképzettel, hiedelemmel számoltunk már le úgy, hogy a hozzánk forduló emberek életét fehéren-feketén (pirosan és zölden) papírra vetettük. A tudomány ma már minden kétséget kizáróan képes megmutatni, hogyan reagál az emberi szervezet egy-egy mindennapos helyzetre. Ezeknek a fiziológiás felméréseknek a segítségével érthetjük meg, mekkora felelősségünk van abban, hogy mikor mit csinálunk: mikor feküdjünk le ahhoz, hogy kipihenjük magunkat, megihatjuk-e este 7 óra felé azt a fél üveg bort, vagy hogy vajon jót tesz-e, ha még egy plusz kilométert lefutunk a reggeli edzésünkön. Mi tagadás, számos meglepő információ is kiderült már, például az, hogy nem is az az esemény idegesít fel bennünket, amiről korábban úgy gondoltuk, vagy hogy képesek vagyunk feltöltődni a prezentációnk készítése, esetleg éppen a mosogatás közben. Esetleg a leginkább stresszes időszakunk nem is a munkában van, hanem a szülői értekezleten ülve, netalán rádöbbenünk, mennyire jót tesz nekünk is, ha a gyerekekkel este közösen mesét olvasunk vagy hogy egy jó beszélgetés a kollégákkal a munkahelyünkön kimondottan képes feltölteni bennünket.

A hét elején még sikerül megőrizni az egyensúlyt, de a vonal azt mutatja, hogy péntektől teljesen kimerül a szervezet, az energiák nappal és éjjel is egyre csökkennek

Most 5 pontban összefoglaljuk, miért érdemes pár napra összekötni az életünket a Firstbeat apró kis testszenzor készülékével, amely a testünk jeleit rögzíti, majd kiértékeli számunkra:

  1. Objektív képet ad: nincsenek hiedelmek és mítoszok, napi százezer szívdobbanást elemzünk egy innovációs Nobel-díjjal jutalmazott matematikai algoritmussal, amelyet a világ mintegy 1000 sportcsapata is napi rendszerességgel használ profi versenyzők monitorozásához. Elemzésünkkor mintegy 70 élettani jellemző értékeit használjuk fel, hogy pontos és valós képet rajzolhassunk szervezeted működéséről, ehhez hasonló részletes elemzésre még a leggyakrabban használt okoskütyük is alig-alig képesek.
  2. Személyes: a felmérés közben naplózod a veled történt eseményeket, így az elemzésben a te életed képe bontakozik ki a tested reakcióval párhuzamba állítva. A diagramokból pontosan le tudod olvasni a munkahelyi megbeszélések vagy éppen az autóvezetés aktuális hatásait. Az elemzés nem általánosságokat tartalmaz, hanem a saját életedben megtörtént helyzeteket értékeli. És hogy ez miért jó? Mert ugyanaz a dolog, ami valakinek stresszt okoz, az másvalakinek esetleg éppen a kiváló minőségű regenerációt jelenti. Így megértheted, hogyan működik a szervezeted a mindennapokban.
  3. Hasznos tudás az egészségedről: ugyan ki tudná enélkül, hogy mennyire pihentető az éjszakai alvása, megfelelő-e a sportterhelése vagy hogy mikor képes flow állapotban lenni? Az egyéni felmérések mindenki számára tartogatnak meglepő ismereteket saját magáról, a résztvevők 95%-a értékes új ismeretekkel gazdagodott az életvezetésével kapcsolatban. Az összesített egészségindex azt is megmutatja, mindent egybevetve mennyire segíti az életviteled azt, hogy hosszabb távon is egészséges maradj. Példánkban a 43 pontos értékkel jellemzett életvezetés félő, hogy hosszabb időszakra nem elegendő az ellenállóképesség megtartásához. 
  4. Gyakorlatias: a mérések azonnal bevezethető változtatásokra mutatnak rá, világos üzenetekkel, megspórolva egy csomó felesleges tépelődést arról, hogy vajon egy-egy döntés hasznos-e magunknak. Ha az adott tevékenység túl stresszes számodra, akár már másnaptól kiiktatható az életedből, míg ha az látszik, hogy bizonyos dolgok jó hatással vannak rád, akkor azokra napi rendszerességgel érdemes időt találni.
  5. Az értelmezésben szakértőnk segít:  nem hagyunk egyedül az adatokkal, hiszen eredményeid megismerésével egy 1 órás szakértői konzultáció is együtt jár, ahol kérdezhetsz leggyakorlottabb tanácsadóinktól és segítünk értelmezni, hogy az adatok mit jelentenek a te életedre vonatkozóan. Ha szükséged van rá, akkor javaslatokat is megfogalmazunk számodra.

+1. Megéri: azoknak a résztvevőknek, akik a tanulságokat beépítették az életükbe, legalább 90%-uknál javult az egészségük és a teljesítőképességük, valamint nőtt a személyes energiaszintjük is. Vajon hányan mondhatják el ezt magukról azok közül, akik pusztán csak feltevésekre alapozzák a döntéseiket? Tízből kilencen úgy nyilatkoznak, hogy a mérésekkel értékes tapasztalatokra tettek szert és a változtatások hatásainak kimutatása miatt pár hónap múltán megismétlik a felméréseket. Ők azok, akik szerint megéri arra áldozni, hogy a mérésekből pontosan látszódjon, hogy mire kell odafigyeljenek, mit kell erősítsenek és mit kell változtassanak az életükben ahhoz, hogy egészségesek maradjanak és hosszú ideig megőrizzék személyes energiáik egyensúlyát.

Ha te is szeretnéd tudni, hogy az életviteledre hogyan reagál a szervezeted, mennyi stressz ér, hogyan alszol éjjelente, mi az, ami képes kikapcsolni, hogyan és mit mozogj ahhoz, hogy előnyösen hasson a fizikumodra, akkor jelentkezz nálunk és vegyél részt testszenzoros életminőség felmérésünkben!

.