Vezetői Vitalitás Program

A vezetői szerep napról-napra újabb kihívásokat jelent, olyan életforma, amelyben elmosódnak a határok a munkaidő és a szabadidő között. A Magyarországon innovációként megjelenő, kimondottan a hazai piacra kifejlesztett Vezetői Vitalitás Program olyan munka-magánélet egyensúlyt megteremtő megoldás, amely ötvözi a legfrissebb technológiai fejlesztések eredményeit és a kiemelkedő teljesítményhez kapcsolódó tudásanyagot.

vitalitasprogram

Az élsportban a kemény edzésmunkába is pihenőidőszakokat építenek be, hogy a sportoló erőforrásait fokozatosan vegyék igénybe, ráadásul a felkészülési- és versenyidőszakot időről időre felváltják a pihenést célzó hetek. Így az élsportolók is csak idejüknek mintegy 75%-ában terheltek. Az üzleti szférában ugyanakkor a vezetőkre nehezedő nyomás állandósult, a vélt vagy valós teljesítmény-elvárások folyamatosan magasak, mindez pedig gátolja a fenntartható teljesítményt, és kiégést vagy szomatikus kockázatokat rejt magában.

Hogyan lehet mégis hosszabb távon is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani? Vezetőként mit kamatoztathatunk az élsportból nyert tapasztalatokból? Mi a tartós siker titka?

A vezetői sikert hosszú felkészülési időszak alapozza meg, akárcsak egy olimpiai győzelemnél, amelyet monoton munka, bukások és küzdelmek sorozata kísér. Vezetőként mit kezdünk ezekkel az élményekkel? Hogyan lehet felállni, hogyan lehet hosszú távon stabilan teljesíteni, mit kezdjünk a felelősséggel, hogyan lehet több szerepben is helytállni? Meddig terhelhetjük magunkat? El lehet kerülni a kiégést a végső győzelem előtt?

mizser_seoulKi tudna minderről hitelesebben mesélni, mint Mizsér Attila öttusa olimpiai- és világbajnok, számos versenyszám bajnoki és dobogós helyezettje egyéni és csapat küzdelmekben, az 1985-ös év sportolója és két Fair Play-díj birtokosa, aki az utóbbi 20 évben nagyvállalati vezetői környezetben is széleskörű tapasztalatokat szerzett. Attila sportpályafutása mellett a coaching, a mentoring és a tanácsadás terén több, mint 1000 órás tapasztalatokkal bír.

“24 év öttusázás és olimpiai bajnoki cím után 20 év bankos vezetői karrier, rengeteg tapasztalat a csúcsteljesítményről és arról, hogy a sport értékei hogyan alkalmazhatók az üzleti és gazdasági élet világában.”

vada_gergely_21_small

Azok a tapasztalatok, amelyek általában működnek, nem biztos, hogy mindenkinél ugyanúgy működnek. A vezetői munka során testünk reakciói, a stresszhelyzetek és azok megélése, elengedése, a szervezetünk számára értékes és káros élmények egyénileg változnak, ám mind-mind mérhetőek egy világszínvonalú technológia segítségével. A vezetői fejlesztési folyamatot ezúttal kizárólag a munka során megélt saját élményekre építjük, testszenzoros stresszmérésekkel egészítjük ki, hogy még inkább személyre- és helyzetre szabott tudást adhassunk a fejlesztő folyamat során. A világ vezető vállalatainál már bizonyított Fusion Vital fiziológiás mérés eredményei láttatják, mit mutat a szervezetünk 3 szokványos munkanap alatt. A mérések eredményeiben a Fusion Vital alapítója, Vada Gergely, coach, c. egyetemi docens, a fiziológiás mérésekre épülő vezetői fejlesztés hazai megteremtője segít eligazodni, aki felsővezetői múlttal és többszáz vezető támogatásának tapasztalatával segíti a résztvevőket.

“A személyes mérésekre épülő fejlesztési projektek évek óta futnak a hazai top200 vállalati körben, ezért itt az ideje ezek tanulságaira építeni olyan vezetőfejlesztő programot, amelyhez hasonló még nem volt Magyarországon.”