Iskolai egészségnevelés

Sport eszközök

Napjainkban általános probléma a csökkent fizikai teherbíró képesség, a mozgásszervi problémák, a testtartási rendellenességek. Növekszik az emésztőszervi megbetegedések aránya, szaporodtak a mentális problémák is (szorongás, depresszív tünetek). Számos más okon túl ez a passzívan eltöltött szabadidő térnyerésének is köszönhető. Az elhízott gyerekek aránya életkortól függően 5-20%!

A lelki egészség és a fizikai aktivitás összefüggéseit komplexen kell kezelni és az egészséges életmódra nevelést már a legkisebb korban el kell kezdeni, melynek része a testmozgással kapcsolatos pozitív szemléletet kialakítása, a tanulók mozgáskészségeinek, testtudatának és önismeretének erősítése, a köznevelés korszerűsítése, valamint az iskolák közötti támogató hálózat építése.

firstbeat_school monitoring session

Megoldásunk segítségével a diákok pulzusértékei valós időben, színkódok segítségével könnyedén követhetők, így az órai gyakorlatok intenzitása változtatható. Segítségünkkel a sport könnyedén beépíthető a  technológia függő Z-generáció mindennapjaiba. Innovatív termékünk kiváló motivációs eszköz, az eredmények könnyen vizualizálhatóak. Kültéri és beltéri használatra egyaránt használható 200m hatótávolságig.

A megoldás valós idejű, órai teljesítmény értékelésre képes, amely azt jelenti, hogy a pulzus monitorozásán túl nyomon követi a megfelelő edzéshatás elérését, az egyéni teljesítmények színkódolt megjelenítésével segíti az elemző munkáját, és nem utolsósorban kiküszöböli a „lógást” is.

MIÉRT HATÉKONY? VERSENY ÉS JÁTÉK EGYBEN!

a fizikai állapotfelmérés objektív módon történik

a sport beépítését a technológia-függő Z generáció mindennapjaiba egy innovatív eszköz segítségével lehet elérni

edukációs eszköz: pulzus és edzéshatás fontossága

kiváló motivációs eszköz

jól vizualizálható eredményeket ad

kültéri és beltéri használatra egyaránt alkalmas

segítséget nyújt egy egységes, objektív mérési és értékelési rendszer kidolgozásához

egyéni és csoportos riportokat is készít (akár automatikusan is kiküldhetők a diákok / szülők email címére)

mérőszámok: edzéshatás, energiafelhasználás, max-min-átlagpulzus, tényleges edzés tevékenység (idő és arány), egyéni és csapatteljesítmény

A MÉRÉSI CSOMAG RÉSZEI

vevőegység antennával/USB stick

állvány

USB kábel

 pulzusmérő öv elasztikus pánttal

 övtartó háló

 2 garnitúra elem

használati útmutató

Bővebben >>

 

A FIRSTBEAT oldalán további információkat és videókat talál az eszköz működéséről.