Hogyan működik?

MÉRÉS

A 3-7 napos program alatt egy apró testszenzor rögzíti a szervezet reakcióit a mindennapi eseményekre (pulzus, légzésszám). A munkaidőt, alvásidőt és szabadidős tevékenységeket igény szerinti részletezettségben, online naplóban vezetik a részvevők. Fontos, hogy a mérési időszak a mindennapokat tükrözze vissza, és legalább egy nap pihenőnapra essen.

 

RIPORT ELEMZÉS

A készülék által mért adatok, illetve az online napló összevetéséből és kiértékeléséből áll össze a – mérési időszak hosszútól függően – a 8-16 oldalas , egyszerűen értelmezhető riport, amely grafikonok segítségével megmutatja, hogy a szervezetet egy átlagos nap alatt mennyi, és milyen mértékű stressz éri, a mindennapi tevékenység során vannak-e, illetve melyek a feltöltődést jelentő periódusok, az fizikai aktivitás mennyisége/minősége, illetve az alvásminőség megfelelő-e.  Mintariport letöltés

 

CÉLKITŰZÉSEK

A riport eredményeinek ismeretében olyan akcióterv kerül kidolgozásra, amely a program személyre szabottsága miatt megalapozott életmódváltást tesz lehetővé. Az résztvevők a szervezetük reakcióit ismerve dönthetik el, mely tevékenységüket, addigi szokásukat érdemes elhagyni, megtartani, illetve milyen új tevékenységet érdemes elkezdeni.

 

UTÁNKÖVETÉS

A riport eredményeire alapozott tudatos életmódváltásnak, a személyre szabott, praktikus tanácsoknak köszönhetően a résztvevők 82%-a képes volt fejleszteni stresszkezelő képességén, sikeresen növelte a napközbeni feltöltődés arányát, a fizikai aktivitás mennyiségét, javított alvásminőségén. A program lezárásaként 6 hónap elteltével kontrollmérés javasolt.