Életmód felmérés

A Fusion Vital Életmód Felmérés a finn Firstbeat Technologies, a világ vezető pulzusvariancia kutatójának technológiájára támaszkodva egyedülálló és objektív visszajelzést ad többek között arról, hogy:

– mindennapi tevékenységünk mennyi és milyen mértékű stresszterhelést jelent

– napközben, illetve éjszaka elegendő-e a feltöltődés mennyisége és minősége

fizikai aktivitásunk elegendő-e egészségünk és fittségünk megőrzéséhez

alvásminőségünk megfelelő-e

energiaháztartásunk egyensúlyban van-e, hosszú távon fenntartható-e aktuális élethelyzetünk

A szervezet reakciója a mindennapok eseményeire egyénenként különbözik. Ugyanazt a tevékenységet egyesek stresszesnek találják, mások akár flow-élményt is átélhetnek. Nem biztos az sem, hogy szabadidőnket tényleg azzal töltjük, ami szervezetet hozzásegíti a hatékony regenerációhoz. Érzéseink sokszor nem a valóságot tükrözik. Az életmód felmérés eredménye könnyen értelmezhető formában mutatja meg, hogy mely területeken kell beavatkozni azért, hogy a szervezet erőforrásai ne merüljenek le, hiszen a folyamatos stresszterhelés és a feltöltődés hiánya hosszú távon egészségügyi problémákhoz vezet. A riport segít diagnosztizálni, hogy a stressz milyen megterhelést jelent a szervezetnek, illetve rövid- vagy hosszútávon van-e kitéve hatásának.

Ha a stressz állandósul, krónikus stresszről beszélünk, mely károsíthatja a szívet és az érrendszert, az emésztőrendszert, az izomzatot, az anyagcsere-folyamatokat, az immunrendszert, és szexuális problémákhoz is vezethet.

STRESSZ MENEDZSMENT

stresszt okozó tevékenységek felismerése
a munka és magánélet egyensúlyának megteremtése
teljesítmény növelés

HATÉKONYABB REGENERÁCIÓ

feltöltő tevékenységek diagnosztizálása
a feltöltődés minőségének javulása
fókuszok megtalálása, hatékonyabb időmenedzsment
jobb alvásminőség

MEGFELELŐ TESTMOZGÁS

megfelelő edzésforma megtalálása
edzéshatás elemzés
és optimalizálás
lépésszám, kalóriaégetés elemzés

KINEK AJÁNLJUK? MINDENKINEK…

… aki úgy érzi, hogy erős stresszhatások vagy nyomás alatt éli  mindennapjait

… aki gyakran érzi fáradtnak, kimerültnek magát, és tudni szeretné a valódi okokat

… akinek szüksége van arra, hogy napi energiáját fegyelmezetten ossza be és tevékenységeit tudatosan építse fel

… aki szeretné tudni, milyen az alvásminősége, képes-e regenerálódni a mindennapok során, illetve létezik-e olyan tevékenység (pl. hobbi), amely testi és lelki értelemben feltölti

… akinek célja az egészséges életmód és szeretne tisztában lenni azzal,  mennyit mozog naponta,  illetve a sporttevékenysége vajon elegendő-e intenzitását vagy gyakoriságát tekintve

… aki tudatos életvitelre törekszik és szeretné megtudni, szervezete hogyan reagál bizonyos tevékenységekre vagy adott személyekkel való találkozásokra

… aki szeretné megtudni, hogy képes-e munkájában az ún. flow-élmények megtapasztalására

… aki önismereti folyamaton megy keresztül, és felfedezi azt,  hogy mi minden képes észrevétlenül befolyásolni  és szokásokká merevíteni egy-egy ismétlődő tevékenységet.

MIÉRT HATÉKONY A FUSION VITAL PROGRAM?

MEGALAPOZOTT ÉLETMÓDVÁLTÁST TESZ LEHETŐVÉ

Nem általánosságokról beszélünk, hanem a szervezet tényleges reakcióit mutatjuk meg a világ vezető pulzusvariancia technológiájának segítségével, melyet többek között a Samsung, Garmin, Suunto is használ. A technológiai háttérről bővebben ITT olvashat, vagy látogasson el a FIRSTBEAT honlapjára.

CSAK VALÓS ÉLETHELYZETEKKEL DOLGOZUNK

Nincsenek laboratóriumi körülmények, szimulációs gyakorlatok, virtuális világ vagy hosszadalmas tesztek. A 3-7 napos mérés alatt a készülék szinte észrevehetetlen, mégis minden szívdobbanást rögzít, melyből a riport végül könnyen érthető módon visszatükrözi a szervezet mindennapi eseményekre adott reakcióját.   Mintariport letöltés

MINIMÁLIS KÖZREMŰKÖDÉST IGÉNYEL, MÉGIS HOSSZÚ IDŐSZAKOT FED LE

A testszenzor viselése mellett kizárólag a tevékenységi napló vezetése igényel minimális időráfordítást (naponta max. 5 perc), mely most már mobileszközökön is elérhető. A résztvevő dönti el, hogy a naplót milyen részletességgel vezeti, a program hatékonyságát viszont nagymértékben elősegíti, ha minél részletesebb tudásanyag áll rendelkezésre.

KÖLTSÉGHATÉKONY A VÁLLALATOK SZÁMÁRA

A személyes fejlesztések területén az egyik legtakarékosabb megoldás, hiszen a munkavállalónak nem jelent munkaidő kiesést, mint az általános komplex tréningprogramok. A mérés úgy biztosít minden tudásanyagot, hogy nem kell kiszakadni a munkavégzés alól, sőt kifejezetten az a cél, hogy a mindennapi eseményeket monitorozzuk. A programban való részvétel tényleges időigénye csupán a visszacsatoló beszélgetés 1-1,5 órája.

A VÁLLALAT ÉS AZ EGYÉN KÖZÖSEN PROFITÁL BELŐLE

Akár a vállalat, akár az egyén finanszírozza, minden területre pozitív hatással van. A mérésből szerezhető tudás segíti a munka-magánélet egyensúly megteremtését, a jobb időgazdálkodást, a kiegyensúlyozottabb-sportosabb életmódot, az alvásminőség javulását, összességében egy jobb wellbeing érzetet teremt.

diagram_magyar