Csoportos tréning

Napjainkban a munkahelyeken általános jelenség a túlterheltség, amely a munkavállalók részéről teljesítmény-csökkenéssel, frusztrációval jár együtt és amely hosszabb idő után tartós lelki- vagy szervi egészségkárosodáshoz is vezethet. A gyengülő teljesítmény, a túlterhelt alkalmazottak, a rossz minőségű rekreáció és a stressz által előidézett betegállomány a vállalatok számára nem csak humán-, hanem gazdasági kockázatot is jelent. A Fusion STeam programot olyan csapatok számára állítottuk össze, amelynek tagjai között a munkahelyi teljesítményt gátló tényezők, többek között időhiány, teljesítmény-problémák, fokozott stressz-terhelés, kiégési szindróma jelei ismerhetőek fel vagy éppen ezek megjelenését szeretnék megelőzni. 

A program költséghatékony módja annak, hogy az egyéni eredményeket egyszerre, a csoporthatás dinamikáját kihasználva dolgozzuk fel. A program lényegében csoportos együtt gondolkodás a személyes erőforrások teljesítményre gyakorolt hatásáról, amelyen a résztvevő egyének fizikai, érzelmi, lelki és mentális állapotának főbb jellegzetességeivel dolgozunk. A programban arra építünk, hogy a csoporthatás segítséget nyújt a személyes akciótervek kidolgozásában és támogatja a viselkedésváltozás hosszú távú fenntarthatóságát. Költséghatékony jellegén túl előnye, hogy a teljesítményt gátló tényezők a csoportos feldolgozási mód ellenére konkrét személyes esetekre vonatkoztathatóak, így az egyéni vállalások teljesülése a csoport más tagjai által is könnyen ellenőrizhető.

HOGYAN ZAJLIK?

  • Életmód felmérés

    A munkavállalók 3 napon keresztül viselik testszenzorunkat, amely rögzíti a mérési időszak alatt történt események során jellemző élettani paramétereket. Az így nyert adatokból modellezhetőek az egyén szervezetének azon sajátosságai, amelyek szoros összefüggést mutatnak a stressz reakciók, a pihenés-feltöltődés és a fizikai aktivitások az általános egészségi állapotra gyakorolt hatásaival.   Mintariport letöltés 
  • Csoportos feldolgozás

     A mérési eredmények egyidejű, csoportos feldolgozása és visszajelzése egyszerre 6-12 résztvevő számára. Segítséget nyújt a személyes akciótervek kidolgozásában, míg a „csoporterő” támogatja a viselkedésváltozás hosszú távú fenntartását.

     

MIÉRT HATÉKONY?

 FÓKUSZ A SZEMÉLYES TELJESÍTMÉNYEN

A résztvevők nemcsak információkat gyűjtenek saját helyzetükre vonatkozóan a hatékony megküzdési technikákkal kapcsolatban, hanem arról is pontos képet alkothatnak, hogy esetükben milyen tényezők befolyásolják a kiváló munkahelyi teljesítményt. A vállalások úgy erősíthetik terhelhetőségüket, sarkallhatják őket jobb teljesítményre, hogy eközben közelebb kerülnek a kiegyensúlyozott életvitelhez.

ENERGIZÁL

Interaktív, őszinte hangvételű és energiát adó workshop, melynek kivitelezése mégis a résztvevő egyének helyzetére, személyes sajátosságaira szabott. A programon végigveszünk számtalan olyan faktort, amely befolyásolja az egyének elkötelezettségeit az eredményes munkavégzés és a tartalmas szabadidő eltöltése iránt, különösen erős fókuszt helyezve a munkahelyi teljesítményt meghatározó faktorokra. A program végén a résztvevők tisztán látják, mi és hogyan befolyásolja személyes energia-háztartásukat és megtanulják tudatosan irányítani életvitelüket.

IDŐ- ÉS KÖLTSÉGHATÉKONY

Egyszerre 6-12 fős résztvevői kör számára biztosít egyidejű visszacsatolást, a csoporterő a vállalások teljesítése iránti elkötelezettséget is erősíti. Ezt a lehetőséget elsősorban akkor ajánljuk, ha egy szervezetből (társaságból) többen is részt vettek a Fusion Vital programban, és élethelyzetükben vagy munkakörükben mutatkoznak azonos jelenségek , így a közös élmények is egymás hatását erősíthetik.