És te…jól alszol?

Méltatlanul kevéssé figyelünk oda az éjszakai alvásunkra, akár a mindennapi szellemi terheléssel járó üzleti szférában dolgozunk, akár rendszeres fizikai megpróbáltatásokkal járó életvitelt folytatunk. Pedig jó ha tudod, hogy a tartalmas, minőségi alvás a másnapi jó teljesítményed kulcsa, szükséges a mindennapi megújuláshoz és a hosszabb távon is fenntartható teljesítményhez. A világ legstabilabb fiziológiás mérési technológiáját kifejlesztő finn Firstbeat Technologies apró testszenzor készülékét használva a Fusion Vital 3 napos mérési programjában képesek vagyunk megmutatni, hogy milyen a szokványos alvásod, az alábbi infografikán pedig összefoglaltuk a rossz alvásminőséggel járó legfontosabb kockázatokat:

Infografikánk az elégtelen alvás kockázatairól

Infografikánk a rossz alvásminőség kockázatairól

Szervezetünk regenerálódásának legfőbb terepe a pihentető alvás, amelyet az ébrenlét során gyakorolt különféle technikák (relaxáció, meditáció…stb.) ugyan erősíthetnek, de pótolni nem tudják. Az alvásunk minőségének érzékelésével egy probléma mindenképp van, nevezetesen hogy a legtöbbször hamis: általában ritkán vagyunk képesek eltalálni, hogy egy adott éjszaka vajon jól aludtunk-e vagy sem (az alvásunk minőségével kapcsolatos érzékelésünk általában ellentmond a műszeres mérés eredményeinek).

Fusion Vital mérési programunk során a felnőtteknek mindössze harmada számolt be arról, hogy nincsenek alvásproblémái. Ez indokolja, hogy a jó alvást szolgáló egyéni praktikákat, életvezetési megoldásokat megtaláljuk illetve mérjük azok eredményességét is. Programunk azzal jár, hogy résztvevőinknek pár szokványos napon keresztül egy apró műszert kell viselniük, amely rögzíti a legfontosabb testi paramétereiket és visszatükrözi a napi stressz, a feltöltődés, az éjszakai alvásminőség és a mozgás hatásait szervezetük energiáira. A mért értékek alapján kiderül, hogy az életviteledben melyek a leghasznosabb események, technikák, amelyet a mindennapi szokásaid közé érdemes beemelni vagy hogy mi az, amin szükséges lenne még változtatni (esti szertartások, kései munka, alkoholfogyasztás, mozgásjellemzők, általános fittség, életforma vagy gondolkodási jellemzők, esetleg terápiás orientáció). Egy későbbi, kb. 3 hónap múltán esedékes kontrollméréssel vissza tudjuk mérni, hogy a változtatásnak milyen a hatása.

A Fusion Vital program a leginnovatívabb, fenntartható teljesítményre ill. egészségre fókuszáló megoldás, amely egyben a személyes életviteli döntések eredményes támogató eszköze is!

Saját 72-168 óra közötti tetszőleges hosszúságú fiziológiás mérésedre itt tudsz jelentkezni: info@fusionvital.hu